Specials Tuinaanleg Zwolle

Inschrijven nieuwsbrief? Klik hier!
Offerte aanvragen

Erfafscheidingen
Een onderdeel dat bij elke tuin voorkomt is de erfafscheiding. Van hagen tot schuttingen. Veelal zal de uiteindelijke keuzen samen met de buren worden bepaald en betaald. Denk ook altijd aan de gemeentelijke bepalingen!
Als u hier klikt komt u bij ons foto album van diverse erfafscheidingen.
 
   
Tuinverlichting
Tuinverlichting kan de nodige functies vervullen zoals daar kunnen zijn:  
  • sfeerverlichting
  • beveiliging
  • route ondersteuning
In samenspraak met u worden de armaturen afgestemd op hun functie en de sfeer van uw tuin. Hiervoor stellen wij een verlichtingsplan op.
   
Sierbestrating
De (sier)bestrating in de tuin is veelal het meest kostbare onderdeel van de tuinaanleg. Daarnaast is er een grote keuze van soorten en kwaliteiten en de wijze van verwerken. Dit kan al dan niet geschieden op een gestabiliseerd zandbed, wel of niet gevoegd tegen onkruidgroei en mieren in de voegen.
Klik hier voor inspiratie.
   
Overkappingen
Tegenwoordig is er de behoefte om langer buiten van de tuin te kunnen genieten. In ons klimaat is dat veelal wisselvallig qua weer en daardoor is een grote opkomst van tuinoverkappingen. Deze zijn in vele vormen en maten prefab te krijgen of anders ter plekke gemaakt. 
Klik hier voor meer overkappingen.
 
   

Beplanting
De beplanting in de tuin dient te zorgen voor de vervolmaking van het ontwerp. Het is vaak het goedkoopste onderdeel maar wel het meest wezenlijke want planten maken een tuin tot een tuin.  Indien goed toegepast en onderhouden kan dit zeer onderhoudsvriendelijk worden gerealiseerd.
Klik hier voor inspiratie foto's.

   

Pergola's
Kunnen in uw tuin verschillende functies vervullen zoals:

  • zorgen voor intimiteit
  • schaduwplek
  • accent

Ook de begroeiing van een pergola kan zorgen dat er een extra dimensie aan uw tuin wordt toegevoegd.
Klik hier voor pergola voorbeelden. 

 
Veranda's
Zijn onderdelen aan een woning die men in Nederland niet vaak ziet, dit in tegenstelling tot vele andere delen van de wereld. In mijn optiek is een veranda geïntegreerd aan het huis en overdekt tegen zon en regen. En met een schommelbank of stoel.
Klik hier voor voorbeelden.
 
Carports
Primair ter bescherming van onze auto. Doch dit betekent niet dat het een lelijk ding hoeft te zijn. Er zijn vele prefab 'carports' over auto overkappingen, helaas zijn er maar weinig fraaie.
In overleg met u kunnen we een prefab systeem uitzoeken of een carport exclusief voor u ontwerpen en plaatsen. Klik hier voor voorbeelden.
 
Poolhouses
Bij een zwembad hoort als het kan een poolhouse. Niet alleen voor de zwembadtechniek maar ook ter ondersteuning van uw zwembad en het genieten daarvan. Denk hierbij aan een overdekte plek om te zitten, een hapje te eten en/of te bereiden, te verkleden of te douchen. Ook het opslaan van de diverse benodigdheden. Klik hier voor diverse poolhouses.
 
Kunstgras
Sinds enkele jaren is er de mogelijkheid om kunstgras toe te passen in particuliere tuinen. De kwaliteit van dit product wordt met de jaren beter, nu zelfs met kunststof mos tussen het gras!
Ook voor onder schommelplekken met speciale matten om de eventuele val te verzachten.
 
Vijvers
Over vijvers zijn hele boeken vol geschreven. Wij leggen al ruim 30 jaar vijvers aan en bij voorkeur zonder filters. Een goed gesitueerde, ontworpen en gemaakte vijver behoeft minimaal onderhoud. Een vijver is een gesloten ecosysteem dat enige kennis vereist om dat goed te realiseren.
 
Zwemvijvers
Zijn de laatste jaren sterk in opkomst. Geen gebruik van chemicaliën is een van de voordelen. Nooit aan een zwemvijver beginnen als u niet tussen waterleven wil zwemmen met de kans dat er kikkerdril in uw zwemvijver zit.
 
Zwembaden
Daar wij met verschillende leveranciers werken kunnen wij verschillende types vormen en materialen aanbieden. Wij onderscheiden ons van de zwembadleverancier omdat wij uitgaan van de totale situatie en redeneren vanuit de totale tuin en niet alleen vanuit het zwembad.
 
Volieres
Voor extra leven in uw tuin kunt u een voliere door ons laten ontwerpen en plaatsen.
Inclusief winterverblijf voor uw vogels. Daarnaast zijn er ook losstaande prefab volieres die een aanvulling in uw tuin kunnen zijn.
 
 
Waterelementen
Deze zijn er in vele prefab vormen en maten, welke ieder jaar worden uitgebreid. Ook is het mogelijk om zelf een waterornament te maken of te laten maken. Dit kan heel eenvoudig zijn zoals de afbeelding hiernaast door een grote veldkei te doorboren en deze als waterelement te laten functioneren..
 
Kinderspeel elementen
Ook hierin is de keuze zeer groot. Van eenvoudige schommel tot complete huisjes met glijbaan, klimrek etc... De afbeelding hiernaast heeft alles in zich verenigt, een zandbak, schommels, glijbaan, huisje kortom het hele pakket. U heeft hiervoor wel wat ruimte nodig.
 Tuinschommel en tuinhuisje voor kinderen
Zandbak
Zandbakken maken wij bij voorkeur verzonken in de grond opdat het terug vegen van zand snel en eenvoudig kan gebeuren. Daarnaast zetten wij er nog een houten damwandje langs om het zand ook bij de zandbak te houden, wel zo makkelijk.
 Verzonken zandbak voor in de tuin
Gazon
Kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Onze voorkeur zijn graszoden welke bij voorkeur aan de rand zijn afgewerkt met een maairand van ca. 20 cm. breed. Hierdoor blijft de vorm behouden en wordt het maaien voor u vereenvoudigt.
 Gazon met maairand
Verticale beplanting
Staat de laatste paar jaar sterk in de belangstelling, zeker in stedelijke milieus.
Zoals de afbeelding laat zien is hierin veel mogelijk. Ook veel toegepast om parkeergarages wat fraaier af te werken.
 Vertcicale gevel beplanting
Tuinmeubels
Zijn er in vele soorten en maten te koop. Van heel eenvoudige lounge set tot vuurkorven met propaan gasbranders in teakhout zoals hiernaast is afgebeeld. Lounge sets vanaf een paar honderd euro tot vele duizenden euro's en ook daarbij geldt alle waar naar zijn geld qua design, comfort en levensduur.
 Teakhouten buurkorf op propaangas
Zonwering
Kunnen wij op uw terras realiseren met doeken, zelf oprolbaar of niet. Maar ook middels beplanting. Realiseer u dat de warmte onder een doek sneller opwarmt en blijft hangen dan onder een boom die door verdamping ook nog eens voor verkoeling zorgt.
 Zonwering met canvasdoek
Orangerie
Is een bouwwerk voor de echte liefhebber van planten en terrasaankleding. In het voorjaar komen de citrusbomen, vijgen en andere naar buiten op het terras of langs de paden In de winter gaan ze de orangerie weer in waar ze veilig kunnen doorgroeien tijdens de overwintering.
 Orangerie
Whirlpools
Zijn de laatste jaren sterk in opkomst. Deze bubbelbaden nemen niet al te veel plaats in en kunnen zelfs in een kleine tuin worden geïntegreerd.
Ook hier zijn de prijs en kwaliteitsverschillen enorm, wij adviseren u graag en zijn aan geen enkel merk of leverancier gebonden.
 Whirlpool in tuin
Hottubs
Voor de meer romantisch ingestelde mens met een hang naar vroeger de houten baden. Houdt u er rekening mee dat er de nodige (ondergrondse)voorzieningen aangebracht dienen te worden voor waterafvoer. Ook de plek dient goed gefundeerd te zijn want al met al een heel gewicht.
 Hottub in de tuin
Tuinmuren
In gemetselde of gestapelde stenen kunnen een verrijking van uw tuin zijn. Houdt u er rekening mee dat elke tuinmuur een fundering nodig heeft, hoe simpel dan ook om verzakkingen te voorkomen of te minimaliseren. Toe te passen materiaal: beton, natuursteen of gebakken materiaal al naar gelang de tuinsfeer en -stijl.
 Gestapelde tuinmuur
Tuintrappen
Kunnen van vele materialen worden gemaakt. Wat van belang is dat de trapformule goed wordt toegepast en als u meerdere trappen in uw tuin heeft dat deze allemaal in dezelfde verhoudingen worden gerealiseerd.
 Gemetselde tuintrap met natuursteen
Kruidentuin
Kan een welkome aanvulling zijn in uw tuin. De geuren die een kruidentuin kunnen verspreiden zijn zeer aangenaam. Kruidenplanten kunnen ook tussen de andere vaste planten door worden verwerkt in de vaste planten borders. Eten uit eigen tuin is en blijft een traktatie, het proberen waard.
 Kruidentuin
   
   
   
myspace profile view counter